Skip to main content

Over Michelle

Waarom ik jou in je kracht wil zetten en wil laten groeien!

Home » Over Michelle

Hoi, ik ben Michelle Pesch

en mijn avontuur in de wereld van fotografie begon al voordat ik me kon herinneren. Als kind was ik altijd gefascineerd door het vastleggen van het perfecte moment, en ik koester nog steeds dozen vol met foto’s naast mijn bed voor het geval ik ooit ’s nachts moet vluchten – mijn meest waardevolle schatten.

Mijn fotografische reis kreeg pas echt vorm toen ik in 2005 met mijn man Rick (toen nog mijn vriend) op wereldreis ging. Tijdens die reis besloot ik de technische aspecten van fotograferen te verkennen. Gedurende maanden zag ik de kwaliteit van mijn foto’s aanzienlijk verbeteren, wat me nog meer inspireerde.

Maar na onze reis stond ik voor een uitdaging: het vinden van onderwerpen die me echt inspireerden. Het was pas toen mijn zoontje, Tijmen, op komst was dat het vuur voor fotografie opnieuw ontbrandde.

Vriendinnen begonnen me te vragen of ik foto’s van hen en hun gezinnen wilde maken. Aanvankelijk was ik terughoudend, maar geleidelijk kreeg ik de smaak te pakken. Ik realiseerde me dat mijn groei als fotograaf hand in hand ging met het delen van mijn passie met anderen.

Terwijl mijn foto’s beter werden, groeide ook mijn zelfvertrouwen. Toen ik het boek “SuperFalen” van mijn oud-studiegenoot Frank Deuring las, begon ik mijn werk serieuzer te nemen. Ik besloot mijn talent met de wereld te delen en begon Studio Miss Elle als een hobbyproject.

Inmiddels ben ik niet alleen de trotse moeder van Tijmen, maar ook van Livia. Dit heeft me doen nadenken over mijn prioriteiten en leidde tot een keerpunt in mijn leven: het oprichten van Studio Miss Elle.

Ik nam de beslissing om mijn baan in loondienst op te geven en me volledig te richten op Studio Miss Elle. Het was geen eenvoudige keuze, maar het verlangen naar vrijheid was sterker dan ooit. Vrijheid om mijn eigen tijd in te delen, om mijn kinderen van school te halen als ze dat nodig hebben, om mijn eigen geld te verdienen volgens mijn voorwaarden. Het woord “vrijheid” was constant aanwezig in mijn gedachten en meditaties.

Geld speelde ook een rol. Toen ik de kosten van kinderopvang, toeslagen en mijn loon afwoog, besefte ik dat het niet in verhouding stond tot de stress die ik ervoor ervoer. Natuurlijk had ik een een andere baan kunnen zoeken, maar het ging me om de vrijheid om mijn eigen pad te kiezen.

Ik was altijd streng voor mezelf en hechtte veel waarde aan financiële onafhankelijkheid. Maar nu, met Studio Miss Elle, heb ik de ketens van zelfkritiek doorbroken. Ik ben nog steeds ambitieus en toegewijd aan mijn carrière, maar bovenal wil ik er zijn voor mijn kinderen en de vrijheid hebben om dat te doen.

Mijn reis is geen sprookje, en ik zal altijd bezig blijven om de balans te houden tussen mijn werk en gezin. Maar dit is wat ik nu doe, en ik ben vastbesloten om te groeien, te evolueren en te blijven streven naar mijn passie voor fotografie en mijn verlangen naar vrijheid.

Laten we samen op avontuur gaan en de schoonheid van het leven vastleggen. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en jouw verhaal te vertellen door de lens van Studio Miss Elle.

Liefs, Michelle

Laten we gaan samenwerken!